T-paidat, hupparit, lippikset ja muut tekstiilit omalla painatuksella - TILAUSOHJEET

Painettujen t-paitojen, huppareiden ja muiden tekstiilien tilaaminen on loistava tapa korostaa minkä tahansa pienen tai isomman tiimin yhtenäistä ilmettä. Sopivan vaihtoehdon löytämiseksi vastaan saattaa kuitenkin tulla pieniä muuttujia. Alla olevissa kohdissa käsittelemme kaikki tilaukseen liittyvät pääkohdat ja neuvomme mitä eri tilausvaiheissa kannattaa ottaa huomioon.

Käymme läpi seuraavat asiat:

 
Mikäli tiedätte jo millaisia paitoja olette tilaamassa, voitte ottaa meihin suoraan yhteyttä täältä Asiakaspalvelumme palvelee ja neuvoo teitä mielellään kaikissa tilaukseen liittyvissä asioissa.

Suosittelemme myös katsomaan alla olevan ohjevideon.

T-paita omilla painatuksilla. Lisää kuva, logo, teksti tms

1. Kuinka löydän sopivat tuotteet?

Sivustomme päävalikosta kohdasta TUOTTEET saa hyvän käsityksen mitä valikoimassamme on tarjolla. Suosituimpiin vaihtoehtoihin kuuluvat mm. :

 • T-paidat
 • Tekniset urheilupaidat ( Pelipaidat Peliasut )
 • Pikeepaidat
 • Hupparit ja College tuotteet
 • Päähineet ( Pipot ja Lippikset )

Tuotekategorian alta löytyvät yksittäisten tuotteiden sivut, joilta löytyvät puolestaan tuotteiden värivalikoimat sekä saatavilla olevat koot ja usein myös lisää valmistajan tietoja kuten kokotaulukot. Kaikki Saatavilla Olevat Tuotteet linkin takaa pääsee näkemään vielä reilusti kattavampia kuvastoja valikoimistamme.

HYÖDYLLISIÄ HUOMIOITA:

 • Tilattu määrä vaikuttaa usein suoraan myös paitojen kappalekohtaiseen hintaan. Suurin syy tähän on tekniikka jolla t-paita painatus toteutetaan. T-paita painatus on edelleen hyvin pitkälti ns. käsityötä varsinkin etukäteisvalmistelujen osalta. Suurempia määriä painattaessa yhden tuotteen painatus siis vaatii keskimääräisesti vähemmän aikaa, sillä juuri erilaisten etukäteisvalmisteluihin käytetty aika lyhenee. Suuremmat tilaukset mahdollistavat täten paljousalennuksia paitojen hinnassa. Meille kannattaa myös aina mainita, jos olette harkitsemassa mahdollisista lisätilauksista.

 • Monia edellämainittuja tuotteita löytyy niin puuvilla-, teknisestä (esim. polyesteri) -, kuin sekoitekankaasta.

 • Vaihtoehtona saattaa olla myös o-kaulus ja v-kaulus, sekä huppareiden kohdalla esim. vetoketjullinen malli.

 • Eri valmistajien värivalikoimien sävyissä saattaa olla eroja.

 • Tuotteiden koko saatta vaihdella mallikohteisesti varsinkin kun tilataan paitoja eri sukupuolen edustajille. Esim. miesten M-koko on sääntönä naisten M-kokoa selvästi suurempi. Myös ns. slim fit ja regular fit tms. voivat vaikuttaa sopivan kokoisen paidan löytymiseen.

 • Monista tuotteista saattaa olla saatavilla ns. sisarmalleja eli:
  • Miehet / Unisex ( Usein ns. perusmalli )
  • Naiset ( Usein naisten muotoihin tyköistyvä )
  • Lapset ( Usein perusmallia vastaava pienempi tuote )

2. Kuinka valitsen oikean painatustavan?

Varsinkin ensikertalaista sopivan painatustavan valinta voi hieman jännittää. Tämän takia olemme koonneet tietopaketin yksilöintipalveluista, joita tiimipaita.fi tarjoaa. Tämä kokonaisuus löytyy ylävalikon kohdasta PAINATUS. Tietopaketista voi löytyä myös uusia ajatuksia myös kokeneemmalle tilaajalle.

Eri painatustekniikoihin tutustuminen ei ole millään tavalla pakollista kaikille, sillä asiakaspalvelijamme suosittelevat myös kokemuksiensa kautta juuri teille sopivia ratkaisuja. Meille voi siis myös esim. kuvailla parilla sanalla toivottua tuotetta tai lähettää sähköpostin liitteenä suuntaa antavan esimerkkikuvan toivotusta lopputuloksesta. Näilläkin tiedoilla pääsee ihan hyvin alkuun.

Painatuksen suunnittelu on usein se tilauksen se osa-alue, joka vaatii eniten huomiota ja hiomista. Tilaajilla saattaa olla kuvitelma siitä, miltä paidan toivotaan näyttävän. Tätä kuvitelmaa voi joskus olla vaikeaa kuvailla sanoin. Tästä syystä suunnittelemme asiakkaalle sähköisen paitaluonnoksen jokaisen tilauksen kohdalla. Näin näette aina ennen tilausvahvistusta, miltä painatus tulee näyttämään paidalla ja voitte vielä pyytää siihen muutoksia. 

T-Paidat-Omalla-Painatuksella-Luonnos

Kuvassa esimerkki paitaluonnoksesta


LINKIT TIETOPAKETTEIHIN:

Painatuksen koon määrittelyyn käytämme paperin standardikokoja:

 • A4 - 210 x 297 mm
 • A5 - 148 x 210 mm
 • A6 - 105 x 148 mm

Alla olevasta taulukosta löydätte meidän painatuspalvelun perushinnaston. Kuvissa olevat painatuslaatikot ovat sijoitettu niiden suosituimmille paikoille, mutta niitä voi siirtää mihin tahansa paidan osaan.

3. Kuinka lähetän tilaus- ja painatusaineiston?

Tilaus ja painatustiedot lähetetään pääsääntöisesti vapaamuotoisesti yhteydenottolomakkeen kautta, tai sähköpostitse osoitteeseen info@tiimipaita.fi. Voitte myös lähettää tiedoston logosta tai kuvasta jonka haluaisitte paitaanne liittämällä kyseisen tiedoston sähköpostiviestiin, tai vaihtoehtoisesti lähettämällä tiedot mistä painatusmateriaalit ovat ladattavissa kuten esimerkiksi Google Drive sekä Drop box.

Painatuksen laadun varmistamiseksi pyydämme tiedostonne vektorigrafiikkaan piirrettynä .pdf-, .ai-, .eps, .svg-muodossa. Vektori tarkoittaa tiedostomuotoa, jossa painettavan kuvion laatu ei kärsi (esim. pikselöidy) sen kokoa muokattaessa. Huom! Kaikki pdf-muodossa olevat tiedostot eivät ole vektoreitaTarkempaa tietoa vektorigraafikasta ja painatukseen sopivista tiedostoista löydätte tämän linkin takaa.

Mikäli vektoritiedoston järjestäminen on teille hankalaa, voitte myös lähettää meille jonkun muun perinteisen kuvatiedoston kuten: png, jpeg, gif jne… Graafiset suunnittelijamme muokkaavat tällöin lopputuloksen toivotunlaiseksi. Painatustiedoston graafisesta muokkauksesta peritään maksu 25€ per tiedosto (sis. alv:n 24%). Tilaustiedon lähettämiseen käyvät myös perinteiset word- ja excel-tiedostot.

Lähtökohtaisesti lähes mikä tahansa sähköisessä muodossa oleva kuvio voidaan siirtää myös jollain tekniikalla tekstiileihin. 

Voitte käyttää hyväksi myös alla olevaa SUUNNITTELUTYÖKALUA, jossa pystytte itse muokkaamaan tuotteita ja lisäämään omia kuvia, logoja, tekstiä jne..


 

4. Kuinka varsinainen tilaus suoritetaan ja vahvistetaan?

Kun olemme päässeet jo varsin lähelle lopullista kokonaispakettia, lähetämme AINA  sähköpostilla tilauksen yhteenvedon hyväksyttäväksi ja vahvistettavaksi.   

Yhteenvedon takaa löytyy kaikki oleellinen tilausta koskeva tieto.

 • Tilaajan yhteystiedot 
 • Tarkempi tuote ja yksilöinti-erittely
 • Yksilöitävien tuotteiden painatusluonnos jne.

Huom! Ette sitoudu mihinkään ennen kuin olette hyväksyneet sähköpostilla alla olevan esimerkin mukaisen tarjousvahvistuksen, jossa varmistetaan kaiken olevan oikein.

Tilaus-T-paita-Huppari-Painatus-Oma-Logo-Teksti


 

5. Kuinka tilaus toimitetaan?

Toimituksen vaihtoehtoina ovat TNT kuriiripalvelu, sekä Smartpost pakettiautomaatit. Paketit joko toimitetaan jakelupalvelulla ns. kotiovelle asti, tai ovat noudettavissa palvelupisteistä ja pakettiautomaateista.

Tilatut tuotteet toimitetaan sääntönä kuriiripalvelun toimesta sovittuun toimitusosoitteeseen arkisin klo. 8-16 välisenä aikana. Lähetys vaatii vastaanottajan “kuittauksen”, joten suosittelemme toimitusosoitteeksi paikkaa, jossa joku olisi mahdollisimman suurella todennäköisyydellä paikalla ns. toimistotunteina. 

Lähetyksestä toimitetaan asiakkaalle tarvittaessa myös seurantatiedot, jolloin asiakas voi olla itse suoraan yhteydessä kuriiripalveluun ja sopia vaikkapa mahdollisuudesta noutaa paketti itse.  

Toimitusaika ja Toimitukseen liittyvät kulut tuodaan aina esille jo edellä mainitussa tilauksen yhteenvedossa. 

Poikkeuksellisissä ja ehdottoman toimitustakarajan vaativissa tapauksissa kannattaa aina käydä asiat läpi erikseen asiakaspelvelijamme kanssa.

Sopiva toimitustapa sovitaan aina erikseen jokaisen asiakkaan kanssa. Keskimääräisesti yksilöityjen tuotteiden toimitus tapahtuu 2-3 viikon (10-15 arkipäivää) kuluessa tilausvahvistuksesta seuraavan t-paitoja esimerkkinä käyttävän hinnaston mukaisesti. Kiireellisissä ja ehdottoman toimitustakarajan vaativissa tapauksissa kannattaa aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

 • 10-19 t-paitaa 25€ (sis. alv:n 24%)
 • 20-49 t-paitaa 35€ (sis. alv:n 24%)
 • 50-99 t-paitaa 45€ (sis. alv:n 24%)
 • 100-199 t-paitaa 65€ (sis. alv:n 24%)
 • 200-499 t-paitaa 95€ (sis. alv:n 24%)
 • Yli 500 t-paitaa Erillisen tarjouksen mukaan

Huom! Hinnasto on muita tuotteitamme (hupparit, pipot jne.) ajatellen suuntaa antava, sillä toimituskulut määräytyvät esim. määrän, koon ja painon mukaan ja valikoimistamme löytyy hyvin eri kokoisia ja painoisia tuotteita. Ilmoitamme lopulliset toimituskulut aina tilauksen hintatarjouksen yhteydessä.

 

6. Kuinka tilaus maksetaan?

Ellei toisin sovita, tilaukset laskutetaan verkko-, sähköposti-, tai kirjelaskuna tilausvahvistuksessa ilmoitettujen asiakkaan kanssa sovittujen laskutusehtojen mukaisesti. Asiakaspalvelijamme pyytävät tarvittavat tiedot tilausprosessin edetessä.  

Lasku voidaan suorittaa myös esim. osamaksuna.


Oletteko valmiit tilaamaan, lähettämään tarjouspyynnön, tai onko teillä kenties jotain kysyttävää? Palvelemme teitä mielellämme kaikissa asioissa. Ottakaa meihin yhteyttä täältä!

 

Saatat löytää vastauksia kysymyksiisi myös meidän FAQ (Usein Kysytyt Kysymykset) sivulta. Kysymykset ja vastaukset löytyvät täältä!

 

TOP