Avainasiakkaana saat erikoistarjouksia ja tietoa uutuuksista!

Mitä on sublimaatiopainatus?

Sublimaatiopainatus on painatustekniikka, jossa värit painetaan suoraan kankaan sisään. Kyseistä tekniikka käytetään hyvin yleisesti urheilutekstiileissä. Tämän painatusmuodon suurin hyöty on sen kestävyydessä ja käyttömukavuudessa. Se ei kulu, haalistu tai irtoa ajan myötä, kuten silkkipainatus ja lämpösiirtotarrat. Se ei myöskään vaikuta kankaan hengittävyyteen tai joustavuuteen.

Sublimaatiopainatuksessa on omat rajoitteensa ja näin sen hinta sattaa olla muita painatustekniikoita korkeampi varsinkin pienien tilausmäärien kohdalla. Mikäli kuitenkin painettavaa aineistoa on runsaasti, tai haussa täysin omanlaiset yksilöidyt pelipaidat, peliasut, tiimipaidat tms., on sublimaatiopainatus loistava vaihtoehto saada juuri itselle sopivat tuotteet.


Mitä sublimaatiopainatus maksaa?

Kuten muissakin tekniikoissa, sublimaatiotekniikalla toteutettujan paitojen hinta voi vaihdella suuresti. Hinta riippuu esimerkiksi paitojen pohjaväristä. Mikäli taustaväri on valkoinen tai vaaleahko, voidaan sublimaatiopainatus suorittaa valmiisiin paitoihin jopa samaan hintaan kuin lämpösiirtopainatusta käytettäessä. Mikäli toivottu lopputulos on on kuitenkin monivärinen, joudutaan printti yleensä painamaan tuotteiden kankaaseen ennen varsinaista ompelua, joka puolestaan lisää työtä ja kustannuksia. Sunntaa antavana voidaan sanoa, että halvimmillaan tiimipaita.fi toteuttaa sublimaatiopainettuja paitoja jopa alle 10 euroa kappaleelta. Huipputasoinen peliasu puolestaan maksaa jo 50-100 euroa.

Sublimaatiopainatus
Kuvan paidat ovat toteutettu sublimaatiopainatuksella

Hyvä tietää sublimaatiopainatuksesta?

Sublimaatiotekniikkaa toteutetaan vain tekniseen kankaaseen kuten polyesteri. Esimerkiksi puuvillakankaaseen se ei onnistu.

Tiimipaita TEAMSHIELD malliston sublimaatiotuotteet

TOP