Avainasiakkaana saat erikoistarjouksia ja tietoa uutuuksista!

Silkkipaino

Mitä on silkkipaino?

Silkkipaino on perinteinen painatustapa, joka on edelleenkin erittäin laajassa käytössä. Sana silkki on tässä yhteydessä varsin harhaanjohtava, sillä luonnollinen silkki tekstiilimuodossa ei nykyään liity mitenkään koko prosessiin. Silkkipainon nimi tulee siitä, että kyseinen painatus toteutettiin aikoinaan silkistä valmistetun seulakankaan läpi. Nykyään seulakangas tehdään usein polyesteristä. Silkkipainatusväreillä saadaan aikaiseksi erittäin hyvä ja tarkka painojälki, sillä värit ovat paksuja, peittäviä ja mainiot kestävyydeltään. Painatusvolyymin ollessa riittävän suuri, on silkkipaino kustannustehokkuudeltaan ja laadultaan edelleen paras käytettävissä oleva painatustekniikka.

Silkkipaino-toteutukset käytössä

Silkkipainon jälki on varsin pitkäkestoinen ja näinollen se kestää yleensä vaikkapa koko t-paidan eliniän. Painatus tosin haalistuu hieman ajan myötä esimerkiksi auringon valon vaikutuksesta ja jatkuvasta pesusta johtuen. Monivärinen silkkipaino toteutetaan painamalla yksi väri kerrallaan ja haluttu väri on valittavissa jopa tuhansien värisävyjen joukosta (myös esim. kulta ja hopea). Värit ovat myös nykyisten vaatimusten mukaisesti ympäristöystävällisesti lyijyttömiä ja myrkyttömiä. Muita värejä aletaan lisäämään, kun edellinen värikerros on kuivatettu. Värit ovat myös selviä ja kirkkaita, ja kestävät ulkovaatteissakin erinomaisesti. Tiimipaita.fi tarjoaa enimmillään 6-värisen painatustuloksen.

silkkipaino-silkkipainatus

Silkkipaino työssä

Silkkipainon hinta

Silkkipainon käytöstä kannattaa yleensä pyytää erillinen tarjous. Tämä johtuu siitä, että jokainen painolevy on omanlainen ja se on suurin yksittäinen hinnoitteluun vaikuttava tekijä. Aika joka kuluu painolevyn suunnitteluun ja tekemiseen, onkin kyseisen painatustekniikan “heikkous”. Usein silkkipainatus ei siis ole kustannustehokkain vaihtoehto pienten erien tai jopa vain yhden tuotteen painatukseen. Kun painolevy on valmistettu, suurin osa työstä on jo tehty. Silkkipaintusta suositellaan siis yleensä tapauksissa, jossa toteutetaan paljon samanlaisia painatuksia. Näin esimerkiksi yhden painetun t-paidan kappalekohtainen hinta tulee aina edullisemmaksi, mitä suurempi tilaus on. Painolevyjä voidaan myös tarvittaessa säilyttää, mikäli tulevaisuudessa saatetaan harkita vastaavia lisätilauksia. Lisätilausten hinnat ovat siis yleensä selvästi edullisemmat jos painolevy on jo ennestään valmiina.

Hyvä tietää!

Painatuslevyjen valmistus muistuttaa perinteistä valokuvakehitystä ja tämä antaa mahdollisuuden toteuttaa myös erittäin yksityiskohtaisia, esimerkiksi valokuvia muistuttavia tuotoksia.

 

 

TOP